top of page

Vojkovice - Palkovice 1:7 (1:3)

Sestava:

Smolík (75') - Vyvial, Merta, Hetmer, Warzecha - Burda, Huška, Kozel (83'), Bílek M. - Kusý (59'), Vrtný

Náhradníci:

Lesniak (59'), Poledník (83'), Prášil (75')

Branky:

13' Bílek

17' Vrtný

33' Huška

72' Huška

75' Kozel

80' Vrtný

84' Vrtný


Komentář Vl. Martínka

Tak trochu ve stínu fotbalového mistrovství světa se odehrálo závěrečné kolo okresního přeboru. V posledním kole zajížděly Palkovice na hřiště sestupujících Vojkovic,kde si našla cestu i skupinka hostujících fanoušků. A ti nelitovali, viděli osm gólů a i přes opět neúplnou sestavu i pohlednou kopanou s řadou dalších neproměněných šancí. V palkovické sestavě chyběli Magera, Musil, Slíva, Skurka a Kocúr. Příležitost dostali v dorostu končící Bílek a Warzecha a s nimi i další dorostenec Hetmer. A je třeba říct,že se uvedli  v dobrém světle.

      Po úvodním vzájemném oťukávání udeřili jako první domácí.Už v 10.minutě po zbytečné ztrátě míče před šestnáctkou překonal brankáře Smolíka pěknou střelou domácí Fára - 1:0. Vyrovnání ale na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve 13.minutě našel Honza Huška nabíhajícího Marka Bílka, který šanci proměnil a vyrovnal - 1:1. Převaha Palkovic narůstala,hezké kombinační akce hostů dělaly domácím neustále potíže. Při jedné takové akci poslal Dan Kusý od brankové čáry prudký přízemní centr a Honza Vrtný stál na správném místě - 1:2. Ve 33.minutě Smolíkův výkop našel Dana Kusého,který ideálně uvolnil Honzu Vrtného - 1:3. Ve 36.minutě byli v šanci domácí, ale Tomáš Vyvial stačil vykopnout z prázdné branky .Za zmínku stojí ještě dvě velké šance Honzy Vrtného ve 41. a 44.minutě,kdy zvlášť ta druhá byla tutová.

        I ve druhém poločase pokračoval bezstarostný fotbal s řadou gólových šancí.Hned ve 46.minutě trefil Dan Kusý břevno domácí branky,o chvíli později se v pokutovém území domácích skvěle uvolnil Honza Vrtný a prudkou přízemní střelou jen těsně minul levou tyč. Ani brankář Smolík nezůstával bez práce. V 57. a  63. minutě musel řešit šance domácích i s následnou dorážkou. Góly začaly opět padat v posledních 20 minutách. V 72.minutě využil Honza Huška chyby v rozehrávce domácích a svůj "sólový nájezd" zakončil s přehledem -1:4. Šanci na snížení skóre dostali domácí hned v vzápětí, když rozhodčí Novák odpískal pokutový kop. Smolík však bravurním zákrokem penaltu zneškodnil. Převaha Palkovic však nadále narůstala.V 75.minutě krásnou kombinační akci Huška - Kozel ukončil druhý jmenovaný efektním obloučkem - 1:5. V poslední desetiminutovce se dostal opět ke slovu - kdo jiný - než Honza Vrtný. V 80.minutě dostal výbornou přihrávku do běhu od Tomáše Kozla a ukázal svoji specialitu - "sólový nájezd", který bezpečně proměnil - 1:6. Poslední gól padl v 84.minutě.kdy centr Tomáše Vyviala si výborně zpracoval a přidal svůj třetí gól v zápase a uzavřel skóre - 1:7.

        Vítězstvím ve Vojkovicích a nečekanou prohrou Nošovic doma s Bukovcem (2:7 !!!) se palkovičtí fotbalisté umístili na konečném třetím místě okresního přeboru. Jde o vynikající úspěch,který spolu s vítězstvím dorostenců a jejich postupem do krajské soutěže svědčí o tom, že v Palkovicích se fotbalu daří a dělají ho tady dobře. Po tomto výborném výsledku by měla být pro nový soutěžní ročník 2018 - 2019 logickým vyústěním snaha o postup do I.B. třídy. Po "konsolidaci" stávajícího hráčského kádru a jeho doplnění (o 1 - 2 nové hráče) by tato vize nemusela být nereálná. Dle mého názoru by však bylo třeba k dosažení tohoto cíle vyřešit několik přetrvávajících problémů. Jedním z nich jsou časté změny základní sestavy "zaviněné" ať už zraněními hráčů nebo jejich případným pracovním zaneprázdněním (směny), případně rodinnými či "jinými" důvody. Další nedobrým jevem uplynulé sezóny byl nezájem některých hráčů dorostu "výpomoci" mužům při nedostatku hráčů. Negativním momentem byly i vzájemné spory mezi některými hráči,které nepřispívají k dobré atmosféře v mužstvu. Boj o případný postup do vyšší soutěže bude náročný i proto,že dojde ke snížení počtu mužstev ze 14 na 12, navíc do soutěže přibudou kvalitní mužstva Hukvald a Lískovce.

        Pokud by se vedení oddílu spolu s trenérem a vedením mužstva podařilo všechny tyto problémy vyřešit, je naděje,že se výsledek dostaví.Mnoho času ale k tomu nezbývá. Nový soutěžní ročník 2018 - 2019 zahajuje už 11.srpna 2018.

71 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Palkovice - Nebory 6:1 (5:1)

Sestava: Smolík - Vyvial, Merta, Musil, Magera, - Burda, Huška, Slíva, Kozel - Kusý(76'), Vrtný Náhradníci: Lesniak, Poledník (76') Branky: 9' Slíva 14' Burda 41' Vrtný 42' Vrtný 54' Vrtný Komentář Vl

Hrádek - Palkovice 1:5 (0:1)

Sestava: Smolík - Vyvial T, Király(80'), Merta R., Magera - Strack(70'), Huška, Slíva (84'), Burda - Kusý, Kozel Náhradníci: Poledník (84') , Závodný (70'), Lesniak (80') Branky: 34' Huška 54' Kozel 5

bottom of page