top of page

Palkovice - Bukovec 1:1 (1:1)

Aktualizováno: 29. 10. 2018

Sestava:

Smolík - Magera, Hetmer, Merta R., Vyvial T. - Závodný (63'), Slíva, Huška, Skurka (70') - Vrtný, Hrabovský(78')

Náhradníci:

Kiraly (78'), Bílek (70'), Warzecha (63'), Skalický, Kozel, Prášil

Branky:

31' Slíva Lukáš


Komentář Vlasti Martínka

Poslední podzimní utkání na domácím hřišti se Palkovicím vůbec nevyvedlo. Stejně jako zhoršené říjnové počasí,které jakoby předznamenalo neutěšený výkon domácích. Při pohledu na zápis o utkání to vypadalo, že sestava domácích nemá daleko do sestavy optimální. Průběh zápasu to však vůbec nepotvrdil. Po několika minutovém oťukávání se začaly rodit šance (či spíše pološance), a to na obou stranách. Ve 14.minutě Lukáš Slíva po samostatné akci branku hostů přestřelil. Stejně se vedlo v 16.minutě Honzovi Huškovi, který také střílel jen nad branku hostů. Nakonec však udeřilo na druhé straně. V 17.minutě hostující Marekwica po sólovém průniku prostřelil brankáře Smolíka - 0:1. Inkasovaný gól ještě více nabudil domácí fotbalisty. Ve 21.minutě se v šanci ocitl Honza Vrtný, ale trefil jen hostujícího gólmana. O minutu později po centru Vrtného pálí Huška po zemi jen těsně vedle. Ve 29.minutě zahrával Huška trestný kop, (asi ze 22 metrů), mířil však opět mimo tři tyče hostující branky.Přesto se domácím přece jen podařilo vyrovnat. Ve 31.minutě po šanci Tomáše Skurky hostující gólman pouze vyrazil balon před sebe, kde si naběhl Lukáš Slíva a technickým obloučkem přeloboval hráče Bukovce - 1:1. Ve 40.minutě už mohli jít domácí do vedení, ale Huškovu střelu zastavilo břevno.

            Pro druhý poločas se předpokládalo, že přece jen fotbalovější Palkovice přidají nějaký ten gól a připíšou si do tabulky tři důležité body. Opak byl však pravdou. Šance si překvapivě začali vytvářet hosté. Ve 49.minutě to byla nebezpečná střela vedle Smolíkovy branky, v 54.minutě ve vyložené šanci nedokázali prudký přízemní centr snad z jednoho metru dotlačit do domácí branky. Za zaznamenání stojí i šance domácích - průnik Hrabovského v 57.minutě a šance Vrtného v minutě 58.,kdy trefil pouze nohu hostujícího gólmana. Změnu skóre nepřinesla ani Vrtného hlavička z 85.minuty.             Sobotní fotbal v Palkovicích mnoho krásy nepobral. Domácí několikrát neuvěřitelně hrubě chybovali v rozehrávce standardních situací a nabízeli šance hostům. Hodně přihrávek končilo na kopačkách protihráčů, hra byla hodně neurovnaná z řadou nepřesnosti. Otázkou zůstává, co bylo příčinou tak matného, nevýrazného výkonu domácích. Nabízí se otázka menší motivace (podcenění soupeře?) na utkání, přece jen Bukovec není "vyhlášená značka". To by ovšem nemělo být pro nikoho z domácích fotbalistů omluvou. Jaký by tedy měl být výčet těch,kteří nezklamali? Snad jen brankář Smolík s středopolaři Slíva s Huškou. Především pak byla citelná "neforma" útočníků Vrtného s Hrabovským. Poslední dva zápasy podzimní části soutěže odehrají Palkovice na hřištích soupeřů. V sobotu 27.října od 14.00 hodin na Hukvaldech, o týden později v sobotu 3.listopadu taktéž od 14.00 hodin v Hrádku.

101 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Hukvaldy - Palkovice 0:2 (0:1)

Sestava: Smolík - Warzecha, Magera, Merta R., Vyvial T. - Závodný, Slíva, Hetmer, Skurka - Vrtný, kozel (60') Náhradníci: Hrabovský (60') Branky: 23' Skurka Tomáš 52' Závodný Marek Komentář Vlasti Mar

bottom of page