top of page

Hukvaldy - Palkovice 0:2 (0:1)

Sestava:

Smolík - Warzecha, Magera, Merta R., Vyvial T. - Závodný, Slíva, Hetmer, Skurka - Vrtný, kozel (60')

Náhradníci:

Hrabovský (60')

Branky:

23' Skurka Tomáš 52' Závodný Marek


Komentář Vlasti Martínka

Už několik posledních utkání Palkovic na Hukvaldech provází nepříznivé počasí. Skoro by se chtělo říct, že návštěvníci hradu a okolí by si klidně mohli vybrat vhodný termín k návštěvě mimo termín tohoto zápasu (a určitě by jim to vyšlo!). Náročný, ke konci až těžký terén, byl na překážku kvalitnímu kombinačnímu fotbalu. Hráči místy klouzali bez možnosti ovlivnit směr svého pohybu.

           Samotný zápas začal v poklidném tempu, bez výraznějšího nasazení hráčů obou stran. Z všeobecného poklidu se vymyká snad jen snaha domácího útočníka o odpískání pokutového kopu ze 7.minuty a výborný obranný zákrok Romana Merty ze 12. minuty, kdy skluzem zabránil domácím doklepnout míč  za Smolíkova záda. Hosté nezůstávali pozadu a v 17.minutě poprvé zahrozili po rohu Lukáše Slívy. Přesný úder přišel ve 23.minutě, kdy opět u toho byl Slíva. Povedeným centrem z levé strany našel Honzu Vrtného, jehož prodloužení našlo zcela volného Tomáše Skurku. Ten nezaváhal a poslal Palkovice do vedení - 0:1. Za dvě minuty na to přišla další šance hostů. To výborná ulička od Honzy Vrtného nenašla spoluhráče jen díky teči hukvaldského obránce. Významná byla 28. minuta, kdy trestný kop domácích na dvakrát fantastickým reflexem zlikvidoval gólman Smolík a zabránil tak

jistému vyrovnání. Minutu na to byl na druhé straně ve vypočasí. Zašanci Vrtný, ale  ze dvou metrů nedokázal zkrotit poskakující balon a doklepnout ho do sítě domácích. Palkovice i nadále pokračovaly v ofenzívě. Ve 30.minutě byl v šanci Hetmer, ale nabídku na zvýšení náskoku nevyužil  a branku netrefil. Podobně se vedlo ve 32.minutě i Vrtnému, jeho střela šla vedle branky domácích.

           Druhý poločas ještě více ovlivnilo nepříznivé počasí. Za stálého deště se terén stával stále více blátivějším a ztěžoval kontrolu míče. Po šancích na obou stranách přišli ke slovu po druhé v utkání hosté z Palkovic. V 52.minutě po centru Lukáše Slívy se gólově prosadil Marek Závodný, když po hezkém uvolnění prostřelil domácího brankáře Sasína - 0:2! Domácí Hukvaldy odpověděly rohovým kopem, po kterém opět ukázal své umění gólman Smolík a hlavičku domácího útočníka bravurně chytil. Za zaznamenání stojí ještě šance Vrtného ze 73. minuty. Ani domácí se však ještě nevzdávali. Přes trojnásobné střídání už ale nedokázali zvrátit skóre a vývoj zápasu.

           Při současných aktuálních nevýrazných výsledcích obou mužstev šlo o to, kdo před zimní přestávkou dosáhne na lepší postavení v tabulce. Pohled na sestavu Palkovic (pouze jeden náhradník, v základní sestavě dorostenec Hetmer, který po dorosteneckém zápase dorazil až 10 minut před výkopem!), určitě nedělala favorita utkání z hostujícího mužstva. Opakující se bolestí je pro Palkovice nedostatečně početná lavička. Vyjma zraněných hráčů (Kusý,Skalický) jsou tady často i "nevynucené absence" (dnes kupříkladu Honza Huška - nemoc?, příště zase někdo jiný), které do značné míry určují výsledky utkání a brzdí palkovický posun tabulkou až na ty nejvyšší příčky. Přesto vítězství na Hukvaldech má svoji hodnotu, je velice cenné. Pokud jde o hodnocení jednotlivých hráčů budu

se muset (bohudík - bohužel?), opakovat. Přesto, že pochvala za vítězství patří celému kolektivu (hlavně oběma střelcům branek), musím vyzvednout výkony dvou hráčů - gólmana Pavla Smolíka a záložníka Lukáše Slívu. 

           Pro oba dnešní soupeře ještě fotbalový podzim nekončí. Hukvaldy hrají v Bukovci, fotbalisté Palkovic dohrávají soutěž v sobotu 3.listopadu od 14.00 hodin zápasem v Hrádku.

73 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page