top of page

Palkovice - Písek 3:2 (1:1)

Aktualizováno: 29. 10. 2018


Sestava:

Smolík -Warzecha, Hetmer, Merta R., Závodný - Skalický (64')., Bílek (46'), Huška, Skurka - Vrtný, Hrabovský(75')

Náhradníci:

Kozel (64'), Kiraly (46')

Branky:

45' Hrabovský Miroslav

55' Hrabovský Miroslav

68' Huška Jan


Komentář Vlasti Martínka


Příjemně teplé podzimní počasí láká více k rodinným vycházkám do přírody,než na fotbalová hřiště.Nejinak tomu bylo i v sobotu v Palkovicích, kde domácí fotbalisté přivítali v okresním přeboru hosty z Písku. Ti z fanoušků, kteří dali přednost fotbalu místo procházky nelitovali. Zajímavý a vyrovnaný zápas rozhodli pro sebe nakonec domácí.

Palkovičtí fotbalisté chtěli odčinit zbytečnou prohru v Metylovicích. Hosté z Písku zase potvrdit své výborné podzimní výsledky. Dá se říct, že oběma se tyto záměry podařilo naplnit. Utkání začalo zvýšenou iniciativou domácích, kteří v rozpětí prvních osmi minut zaměstnávali gólmana hostů. Už ve 3.minutě Hrabovský těsně před gólmanem netrefil skákající přihrávku, Vrtný v 5.minutě trefil hlavou pouze obránce hostů, Huškovu střelu vyrazil gólman. Teprve v 10.minutě přichází první zákrok brankáře Smolíka. Tlak Palkovic pokračoval, ve 14.minutě byl v šanci Skurka, ale jeho přízemní centr opět chytá hostující gólman. Také hosté se začali více osmělovat a jejich aktivita přinesla výsledky. V 16.minutě odpískal rozhodčí Karch pokutový kop za ruku Kuby Warzechy. K jeho provedení se postavil hráč, trenér (a majitel?) v jedné osobě - Marek Kapsia. Jeho střelu ale gólman Pavel Smolík vynikajícím zákrokem zlikvidoval. To ještě více posílilo sebevědomí domácích. Ve 23.minutě střelu Hušky vykopával jeden z píseckých obránců z brankové čáry. O tři minuty později Huška trefuje pouze břevno branky Písku. Hosté se po neproměněné penaltě začali zase více tlačit na polovinu domácích. Ve 31.minutě po dlouhém autovém vhazování stačili balon dotlačit za Smolíkova záda - 0:1. Domácí se dočkali vyrovnání ve 45.minutě, kdy Mirek Hrabovský z pokutového kopu srovnal skóre - 1:1.

Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první, z obou stran ofenzívně. V 55.minutě přišla nejhezčí kombinační akce zápasu. To domácí Honza Vrtný ideálně uvolnil Tomáše Skurku, který přesným přízemním centrem našel zcela volného Mirka Hrabovského, který z blízka nedal brankáři Písku žádnou šanci - 2:1. Za minutu na to mohly Palkovice vést už o dvě branky. To když střelu Romana Merty zastavila levá tyč hostující branky. Hosté ale ani přesto nesložili zbraně a snažili se o vyrovnání. A nakonec se i v 61.minutě dočkali. Postaral se o to jejich nejlepší hráč Michalík, když po druhé překonal Smolíka - 2:2. Palkovice se ale nechtěly smířit s remízou a i nadále dobývaly branku hostů. Skóre se naposledy v zápase pak měnilo v 68.minutě, kdy po centru Skurky střílí Honza Vrtný do tyče! Avšak pohotový Huška dorazil balon do branky hostů - 3:2! Přes některé slibné šance na obou stranách se ve zbývajícím čase výsledek už nezměnil a Palkovice tak získaly tři důležité body do tabulky. Tentokrát to byly body opravdu těžce vydřené, ale vzhledem k počtu šancí i body zasloužené.           Sestava domácích opět doznala několika "vynucených" změn. Pro disciplinární trest na jeden zápas chyběl Lukáš Slíva, pro zranění z Metylovic zase nemohli nastoupit Lukáš Magera a Tomáš Vyvial. Naopak, po vyléčení svalového zranění se do sestavy vrátil Tomáš Skurka. Pochválit za předvedený výkon (a nakonec i výsledek), je třeba celé mužstvo. Jedinečnost výkonu gólmana Smolíka už ani není třeba připomínat. Zcela to potvrdil zneškodněním penalty. Jako velice slibné se ukazují výkony Mirka Hrabovského (dva góly, bezpečně proměněný pokutový kop!). Ocenění zasluhuje i Honza Huška, který ač nastoupil s virózou, patřil k nejaktivnějším na hřišti. U hostů vynikal střelec obou branek Michalík. Utkání sledovalo 100 spokojených fanoušků.           I v dalším kole budou hrát Palkovice na domácím hřišti.V sobotu 20.října (už do 14.00 hodin!) budou jejich soupeři fotbalisté Bukovce.

104 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Hukvaldy - Palkovice 0:2 (0:1)

Sestava: Smolík - Warzecha, Magera, Merta R., Vyvial T. - Závodný, Slíva, Hetmer, Skurka - Vrtný, kozel (60') Náhradníci: Hrabovský (60') Branky: 23' Skurka Tomáš 52' Závodný Marek Komentář Vlasti Mar

bottom of page