top of page

Palkovice - Lískovec 3:0 (1:0)

Aktualizováno: 29. 10. 2018

Sestava:

Smolík -Vyvial T.,Király, Merta R., Magera. - Skurka T(73')., Slíva(85'), Huška, Závodný - Vrtný, Hrabovský(65')


Náhradníci:

Hetmer(65'), Warzecha (73'), Prášil (85')


Branky:

15' Hrabovský Miroslav

81' Vrtný Jan

82' Huška Jan


Komentář Vlasti Martínka

  Po dvou utkáních na hřištích soupeřů (Kozlovice,Baška) se palkovičtí fotbalisté představili opět na domácím trávníku. A soupeřem jim nebyl nikdo jiný, než vedoucí mužstvo okresního přeboru Sokol Lískovec. Hosté přijeli do Palkovic s cílem potvrdit své dominantní postavení v tabulce a dosavadní neporazitelnost, když v soutěži ještě neztratili ani bod při skóre 28:10. Domácí chtěli zase odčinit svůj výsledkový neúspěch s posledním týmem tabulky Baškou. Navíc chtěli dokázat, že umí zdolat i velkého favorita.

        Utkání začalo z obou stran velice opatrně,nikdo nechtěl udělat chybu. Ofenzívně ladění hosté zahrozili jako první už ve 4.minutě, ale netrefili branku domácích. Odpověď palkovických přišla v 10.minutě, kdy jejich slibnou šanci lapil gólman hostů. Přesto se diváci první branky dočkali už v 15.minutě zápasu. To Honza Vrtný (nejlepší střelec domácích) se proměnil ze střelce v nahrávače a prudkým přízemním centrem od postranní čáry oslovil Lukáše Slívu. Ten balon posunul na Honzu Hušku, který jeho přihrávku "propustil" na zcela volného Mirka Hrabovského. Ten nezaváhal a s přehledem usměrnil balon do sítě hostujícího gólmana Parmy - 1:0. Po obdržené brance hosté zvýšili svoji útočnou aktivitu a postupně přebírali iniciativu. Ale ani Palkovice nezaostávaly a tak byly ve 27.a 29.minutě k vidění šance Hrabovského a Vrtného. Hosté se snažili domácí přehrávat přízemní kombinační hrou, ale jejich fotbal působil hodně "profesorsky". Jak se později ukázalo, domácí byli na tuto herní variantu dokonale připraveni a v obranné činnosti snad neudělali jedinou závažnější chybu. Vzrušení nastalo v 37.minutě, kdy únik Vrtného zastavil obránce Lískovce v pokutovém území nedovoleným způsobem a rozhodčí Z.Mudra odpískal pokutový kop. K jeho exekuci se postavil sám faulovaný hráč, ale jeho polovysokou a nepříliš dobře umístěnou střelu lískovecký gólman Parma chytil. Po neproměněné penaltě tlak Lískovce zesílil, vyložené šance však nepřicházely a co prošlo palkovickou obranou, to pochytal gólman Palkovic Pavel Smolík. Navíc, domácí nevyužitá penalta neposlala do kolen, naopak, ve 41.minutě šanci Tomáše Skurky musel s vypětím sil likvidovat brankář Parma.


        Druhý poločas začal očekávaným tlakem hostujícího Lískovce. Pro další vývoj utkání byla důležitá 56.minuta, kdy gólman Smolík zachránil Palkovice od vyrovnávacího gólu (zblízka zlikvidoval největší šanci Lískovce v utkání!). V této fázi zápasu měli mírně navrch hosté, ale přes koncentrovanou palkovickou obranu se nedokázali prosadit. Domácí i nadále hrozili z brejkových situací, v 72.minutě byl v šanci Honza Huška, ale odražený míč nedostal do lískovecké sítě. Rozhodující okamžiky přišly v závěru utkání. V 81.minutě Honza Vrtný napravil svoji chybu neproměněním penalty. Po sólovém průniku obešel i gólmana Lískovce a skóroval - 2:0. Následně, (v 82.minutě),přišla nejhezčí akce utkání. Jakub Warzecha po průniku pravou stranou posunul Lukáši Slívovi, který nádherným centrem posadil míč na hlavu Honzy Hušky. Jeho hlavička pak znamenala třetí gól a definitivní potvrzení vítězství Palkovic - 3:0.

        Výhra domácích byla zcela zasloužená,podložená výborným výkonem celého mužstva.Velmi dobře fungovala obranná fáze mužstva, hosté si k všeobecnému překvapení vypracovali jen minimum vyložených příležitostí. Základem překvapivého vítězství nad lídrem tabulky byl především kolektivní výkon, přesto za zaznamenání stojí alespoň výkon dvou hráčů - gólmana Smolíka a záložníka Slívy. Stínem utkání je svalové zranění Tomáše Skurky. Přesto,že ani jedno z mužstev nenastoupilo v optimální sestavě, muselo být 130 přítomných diváků z předvedenou hrou mužstev spokojeno (palkovičtí fandové i s výsledkem!).  Vyjádření trenéra Petra Baumana: " Musím poděkovat všem klukům za výborný výkon, nechali na hřišti duši. Byl to nejlepší výkon za dobu mého působení v Palkovicích."

        Potvrdit výhrou důležité body získané s Lískovcem budou mít Palkovice možnost v neděli 7.října od 15.00 hodin v utkání s domácími Metylovicemi.

100 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Hukvaldy - Palkovice 0:2 (0:1)

Sestava: Smolík - Warzecha, Magera, Merta R., Vyvial T. - Závodný, Slíva, Hetmer, Skurka - Vrtný, kozel (60') Náhradníci: Hrabovský (60') Branky: 23' Skurka Tomáš 52' Závodný Marek Komentář Vlasti Mar

bottom of page