top of page

Metylovice - Palkovice 2:1 (1:0)

Aktualizováno: 29. 10. 2018

Sestava:

Smolík -Vyvial T. (60'),Király, Merta R., Magera. - Skalický (63')., Slíva, Huška, Závodný - Vrtný, Hrabovský(75')

Náhradníci:

Hetmer(65'), Warzecha (60'), Bílek (63'), Kozel, Prášil

Branky:

54' Hrabovský Miroslav


Komentář Vlasti Martínka

  Jako "den a noc" musí připadat palkovickým fanouškům výkony a především výsledky svých fotbalistů. Po zasloužené, týden staré vysoké výhře nad dosavadním suverénem Lískovcem, přichází porážka s posledními Metylovicemi. A to i přesto, že hosté po opravdu dlouhé době nastoupili (skoro) v optimální sestavě (vyjma zraněných hráčů). Palkovice v Metylovicích zklamaly a nepotvrdily roli favorita.

         Domácí začali utkání s respektem,přesto to však byli oni,kteří už v 7.minutě zahrozili brance Pavla Smolíka.Hosté odpověděli ve 12.minutě, kdy útok po ose Merta - Huška - Slíva skončil střelou vedle domácí branky .O chvíli později měli blízko ke gólu domácí, ale Smolík jejich střelu ze 16-ti metrů chytil. Ve 22.minutě byl v šanci hostující Hrabovský, ale branku netrefil. Gólem neskončil ani trestný kop Slívy, který ve 27.minutě mířil nad. Zanedlouho po té udeřili domácí. Po nedůrazných odkopech ve vlastní 16-tce se balón odrazil k domácímu Halatovi, který ve 28.minutě trefil síť Smolíkovy branky. Palkovice po inkasovaném gólu zvýšily obrátky a

do konce poločasu si vytvořily řadu šancí na vyrovnání. Výčet těch největších: Huška z trestného kopu ve 36.minutě, Hrabovský ve  38.minutě z úhlu jen do gólmana a ještě jednou Hrabovský vedle. Snad největší šanci 1.poločasu měl Vrtný, ale jeho hlavička po centru z pravé strany mířila nad branku domácích. První poločas byl spíše kopanou než pohledným kombinačním fotbalem.


         Druhý poločas začal opět šancemi hostů. A ti se brzy dočkali. V 54.minutě vybojoval míč na půlící čáře Tomáš Vyvial a kolmou přihrávkou vyslal do úniku Hrabovského. Ten se tentokrát nemýlil a přízemní střelou kolem gólmana domácích vyrovnal - 1:1. Hosté po vstřeleném gólu na chvíli polevili v koncentraci a málem přišel trest. Jedinečnou šanci domácích"zázračně" výborným zákrokem zhatil brankář Smolík. V 64.minutě opět zahrozili hosté. Lukáš Slíva z 18 metrů jen těsně minul branku Metylovic. Tím na čas fotbal skončil. Běžela 68.minuta, když hlavní rozhodčí udělil (na pokyn svého asistenta) žluté karty domácímu Halatovi a hostujícímu Slívovi. Ten ve stejné chvíli obdržel i druhou žlutou kartu a byl následně vyloučen. Rozhodnutí rozhodčích vneslo na hřiště ještě více nervozity. Vrchol přišel v 71.minutě. Po odpískání faulu Závodného na Vegha došlo ze strany metylovického fotbalisty k málo vídanému incidentu.

Citát ze zápisu o utkání: "Hráč Vegh vstal a vysokou intenzitou a zaťatou pěstí udeřil hráče Závodného do oblasti břicha, ten upadl na zem. Následně se hráč Vegh rozběhl a do ležícího Závodného velkou intenzitou smyslu zbavený 2 krát kopl!" Tolik citace ze zápisu. K tomu snad jen můj dodatek - to je "na doživotí"...!

          Zbývající část utkání se dohrávala v rozjitřené atmosféře. Za zaznamenání stojí ještě dvě vyložené šance hostů. V 84.minutě byl samostatný postup hostujícího Vrtného na domácí branku zastaven sporným zákrokem domácího obránce (přímo před očima asistenta rozhodčího!). Vítězný gól domácích přišel v 88.minutě po nedůrazném odkopu Romana Merty, čehož využil domácí Kubásek a prudkou střelou překonal gólmana Smolíka - 2:1. Na skóre už nezměnila nic ani šance Hušky v 90.minutě, který střelou po zemi netrefil domácí branku. Vítězství domácích bylo hodně šťastné, nic méně po celé utkání mu šli více naproti. Palkovice doplatily na neproměňování šancí,vázla kombinace ve středu hřiště, navíc se přizpůsobily stylu hry domácích (přechod bez kombinace,jen dlouhé nakopávané míče...). Vynikly pouze tradiční opory Smolík se Slívou. Ostatním nelze upřít snahu, bohužel, zahráli jen svůj (slabší) průměr a to na nadšeně bojující domácí nestačilo. Samostatnou kapitolou utkání byli rozhodčí (bez komentáře!)

Další dvě mistrovská utkání sehrají fotbalisté Palkovic na svém hřišti.V sobotu 13.října od 15.00 hodin budou jejich soupeři fotbalisté Písku,o týden později v sobotu 20.října, už od 14.00 hodin, přivítají fotbalisty Bukovce.

93 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Hukvaldy - Palkovice 0:2 (0:1)

Sestava: Smolík - Warzecha, Magera, Merta R., Vyvial T. - Závodný, Slíva, Hetmer, Skurka - Vrtný, kozel (60') Náhradníci: Hrabovský (60') Branky: 23' Skurka Tomáš 52' Závodný Marek Komentář Vlasti Mar

bottom of page