top of page

Nebory-Palkovice 2:2 (1:2)

Je dobojováno - fotbalisté TJ Sokol Palkovice jsou přeborníky okresu pro soutěžní ročník 2021 - 2022. Ve 30.utkáních 24 krát zvítězili, 3 krát remizovali a 3 krát prohráli, brankové skóre je úctyhodné - 138 : 28. Nejlepším střelcem soutěže se stal palkovický Honza Vrtný se 41 vstřelenými brankami. O vítězi a postupující do 1.B. třídy bylo rozhodnuto už o týden dříve, proto vzájemný souboj prvního s druhým už nemohl nic změnit na palkovické radosti z postupu. A že to byla radost opravdu obrovská a zasáhla nejen hráče a fanoušky, ale i širokou veřejnost, svědčí i triumfální spanilá jízda fotbalistů obcí na valníku traktoru.

Zápas v Neborech už tedy neměl ten správný fotbalový náboj, nic méně šlo o prestižní souboj, kde především hosté z Palkovic chtěli vítězstvím potvrdit svoji vyjímečnou formu po celou soutěž a oprávněnost postupu. To se sice při remíze 2:2 tak zcela nepodařilo, fotbaloví fanoušci z obou stran však byli určitě spokojeni.

Utkání začali lépe hostující fotbalisté. Od počátku vyvinuli tlak na domácí branku a přicházely i šance. Už v 8.minutě otestoval Honza Vrtný domácího gólmana, střela ale byla slabá. Ve 13.minutě předvedl své typické sóličko Dominik Bača, přihrávka ale nenašla spoluhráče. V 15.minutě byl v obrovské šanci Honza Huška, když šel sám na gólmana domácích, gól však nedal. Domácí se dostali do prvního náznaku šance až ve 24.minutě. V minutě 28.se už však dočkali. To hostující brankář Dominik Smolík prohrál vzdušný souboj s útočníkem domácích a míč skončil v palkovické síti - 1:0. Ve 32.minutě už bylo ale zase srovnáno, když centr Dominika Bače proměnil střelou do tyče a do brány Honza Vrtný - 1:1. Vedení hostům pak zařídil ve 39.minutě po krásném sólu Tomáš Neuvirth - 1:2. K podobnému sólu se ve 42.minutě odhodlal i Honza Vrtný, brankáře domácích ale nepřekonal.

Druhý poločas začal tlakem hostů z Palkovic. Po akci Lukáše Slaniny však střela Vrtného domácího gólmana nemohla ohrozit. Domácí očividně hru přitvrdili, nedovolené zákroky přibývaly. Přesto měly Palkovice stále "navrch", ale opět nedávaly ani ty největší "tutovky". Tak jako v 71.minutě po průnicích Dominika Bače a jeho centrech od brankové čáry, tak v 83.minutě, kdy tři krát za sebou zachraňovali domácí obránci spolu s gólmanem. Vrcholným "číslem" co do neproměněných šancí byla 84.minuta,kdy hostující útočníci nedokázali dotlačit balón do brány snad z jednoho metru....Trest pak přišel v 90.minutě,kdy rozhodčí nařídil proti hostům pokutový kop, kterým domácí srovnali na konečných 2:2.

Velice úspěšná sezóna skončila zaslouženým postupem, poděkování za opožděný dárek k loňskému 90. výročí založení fotbalu v Palkovicích zaslouží všichni, kteří se na tomto historickém úspěchu podíleli, včetně početné skupiny palkovických fanoušků. Krajská soutěž 1.B třída bude rozlosována ve středu 29.června, zahájení nového soutěžního ročníku se připravuje na víkend 13. - 14.srpna 2022. Se všemi s Vámi, fandy a příznivci palkovického fotbalu, se těšíme na shledanou při dalších utkáních v novém fotbalovém ročníku 2022 - 2023.

77 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ostravice - Palkovice 3 : 6 (2:4)

Sestava Palkovic:                                                        Filipec Farský(85.Závodný) – Kožušník – Kocich(72.Pavlas) Svobodník – Mrkvička(78.Kaulinec) Bača(72.Neuvirth) – Kavka – Slanina

Palkovice - Skotnice 5 : 2 (1:0)

V dalším kole krajské soutěže 1.B. třídy přijeli do Palkovic fotbalisté Skotnice, šesté mužstvo aktuální tabulky, které v jarní části zatím ještě neprohrálo. Domácí byli po vítězství v Bašce (1:0) naž

Baška - Palkovice 0 : 1 (0:0)

Další z okresních derby utkání v rámci soutěže 1.B. třídy  se odehrálo na výborném trávníku v Bašce, kde přijely Palkovice, třetí mužstvo tabulky. Po kontumační prohře Bašky ve Stachovicích a vysokém

bottom of page