top of page

Hukvaldy-Palkovice 0:3 (0:1)

Vítězné tažení palkovických fotbalistů pokračuje! Po dvou vysokých vítězstvích na domácím hřišti potvrdili svoji výbornou formu vítězstvím na hřišti svého dlouholetého rivala - fotbalistů Hukvald.

Domácí na nově položeném trávníku zatím doma neztratili ani bod a na soupeře z Palkovic byli řádně nažhaveni.

Začátek utkání byl z obou stran poznamenán snahou neudělat chybu, nedostat gól. Navrch začali mít hosté zhruba od 20.minuty utkání a začaly přicházet i šance.

Ve 21.minutě po centru Bači z pravé strany dorážel Svobodník jen těsně mimo. Ve 22.minutě se dostali k první střele na golmana Palkovic Smolíka i domácí. Hosté i nadále domácí tlačili a vytvářeli si brankové příležitosti, pokoušeli se o střelbu z dálky. Merta ani Slanina však svými střelami branku netrefili. V největší šanci byl ve 30.minutě Bača, ale v záklonu střílel z 10 metrů jen nad branku domácích. Ve 35.minutě byl v pokutovém území Hukvald faulován Slanina a rozhodčí Karch nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se stejně jako v zápase s Tošanovicemi postavil brankář Smolík a dostal hosty do vedení - 0:1. Ve 41.minutě byl po spolupráci s Bačou v šanci Slanina, ale golmana Hukvald nepřekonal.

První poločas tak nakonec po výrazné převaze skončil "pouze" jedno gólovým vítězstvím Palkovic.

Druhý poločas začal z "ostra". Domácí ještě více přitvrdili a pokračovali v nedovolených zákrocích na hranicích žluté karty, častokrát i za ní. Rozhodčí byl k nim hodně benevolentní a jejich zákroky netrestal. Výrazná herní převaha hostů narůstala, domácí držel nad vodou brankář Sasín. Tak jako v 55.minutě, kdy šel sám na bránu Slanina, jeho střelu ale hukvaldský golman vytěsnil na rohový kop. V 59.minutě se teprve do druhé šance dostali domácí, střelu ale zablokoval Závodný. V těchto fázích zápasu hosté vyvíjeli na domácí trvalý tlak, ti se jen ojediněle dostávali na hostující polovinu. Přišla 73.minuta, kdy Huška ideální "českou uličkou" poslal do gólové šance Slaninu a ten nezaváhal - 0:2. Kýžený druhý gól přišel, palkovičtí si oddechli. Převaha však přetrvávala, domácí nestačili fyzicky a utkání dohráli značně vyčerpaní.

Z náhodného protiútoku v 79.minutě se dostali do šance a nastřelili tyč palkovické branky. V 89.minutě po po hezké kombinační akci a střele Vrtného přišla dorážka Burdy (navrátilce ze Staříče) a bylo 0:3.

Palkovice vyhrály zcela zaslouženě a rozdíl ve skóre neodpovídá průběhu hry a vytvořeným šancím. Domácím hodně zachránil brankář Sasín, hosté někdy příliš kombinovali na úkor střelby. Byli fotbalovější, vycházeli z pozorné obrany, kde dominoval Závodný, nejlepší hráč na hřišti. Výborně zahrálo celé mužstvo, rychlostí a tahem na branku vynikal Slanina. Jen ty nevyužité příležitosti....

Ty by mohly být se silnějšími soupeři problémem. Zvláštní kapitolou byl rozhodčí Karch. který připustil tvrdou až nebezpečnou hru domácích bez "karetního" ocenění, čímž si vysloužil od početné skupiny palkovických fanoušků řadu nelichotivých poznámek.

Příštím soupeřem budou v sobotu 4.září fotbalisté Chlebovic, kteří se od 16.30 hodin představí na palkovickém hřišti.

Vl.Martínek

76 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ostravice - Palkovice 3 : 6 (2:4)

Sestava Palkovic:                                                        Filipec Farský(85.Závodný) – Kožušník – Kocich(72.Pavlas) Svobodník – Mrkvička(78.Kaulinec) Bača(72.Neuvirth) – Kavka – Slanina

Palkovice - Skotnice 5 : 2 (1:0)

V dalším kole krajské soutěže 1.B. třídy přijeli do Palkovic fotbalisté Skotnice, šesté mužstvo aktuální tabulky, které v jarní části zatím ještě neprohrálo. Domácí byli po vítězství v Bašce (1:0) naž

Baška - Palkovice 0 : 1 (0:0)

Další z okresních derby utkání v rámci soutěže 1.B. třídy  se odehrálo na výborném trávníku v Bašce, kde přijely Palkovice, třetí mužstvo tabulky. Po kontumační prohře Bašky ve Stachovicích a vysokém

bottom of page